W wielu miejscach, bardzo ważne
jest odpowiednie, dbanie, o przestrzeganie przepisów BHP. Przykładem
mogą być sklepy spożywcze, gdzie używane są przykładowo krajalnice do
mięsa, pracodawca, musi zadbać przykładowo o przeszkolenie pracownika,
aby odpowiednio korzystał z danych maszyn.
Może być to również szkolenie
w zakresie zabezpieczeń przeciwpożarowych, w tym wypadku, będziemy
zmuszeni od tego roku, przeszkolić jednego z pracowników, który będzie
odpowiadał za ochronę przeciwpożarową. Dotyczy to nawet firm, gdzie
zatrudniana jest tylko jedna osoba.
Wówczas pracownik, może odpowiadać
za podstawowe założenia BHP, jak dbanie, o przeglądy gaśnic, czy też
odpowiednie oznaczenie punktów ewakuacyjnych. W sklepie spożywczym
należy również zadbać o dokumentację sanitarną. Będzie to wyjątkowo
ważne, w przypadku, kiedy pracownicy, maja do czynienia z artykułami
spożywczymi. Dlatego też aby zachować odpowiednie środki, higieny
powinny być dokładnie określone wszystkie przepisy BHP, postępowania z w
tego rodzaju branży.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz